Сьогодні, 21 вересня, Київський апеляційний суд мав розглядати скарги захисників правоохоронців, котрих у ((http://rivne1.tv/news/68149)(липні затримали на Рівненщині під час спецоперації «Бурштин»)).

Мова йде, зокрема, про інспектора Кузнецовського відділу поліції Анатолія Смолянця та колишнього заступника прокурора області Андрія Боровика. Однак засідання перенесли, оскільки до суду не привезли підсудних, повідомив адвокат Боровика Володимир Гнатущенко.

- Нічого нам не пояснили, просто не привезли і все. Яка їхня мета – сказати важко, - пояснив адвокат. – Наступне засідання 10 жовтня.

За словами адвоката, його підзахисний – Андрій Боровик почувається зараз не найкраще. У грудні минулого року він переніс інфаркт, показники кардіограми погані, до того ж дошкуляє цукровий діабет, тричі на день йому колють інсулін. Рідних до нього не пускають.

У Лук’янівському СІЗО Андрій Боровик має бути до 30 жовтня. Власне, цей термін і оскаржують адвокати.

Повідомляє Прес-центр.

Нагадаємо, його арештували 4 липня за підозрою у кришуванні незаконного видобутку бурштину та створення злочинного угрупування.

Арештували Боровика на 60 діб, але з правом вийти під заставу.

Суд задовольнив клопотання прокурорів повністю, які, обираючи суму застави, посилались на те, що при обшуку у робочому кабінеті і вдома у Боровика знайшли десятки тисяч доларів, зливки золота і дорогі годинники, вартістю у понад мільйон гривень.