Незважаючи на те, що Америка асоціюється у багатьох зі словом «свобода» і «демократія», весілля по-американськи проводиться з урахуванням усіх стародавніх традицій і правил.

В Америці підготовка до весільного торжества починається з обряду заручин. Прийнято, що наречений повинен як можна несподіваніше піднести своїй обраниці обручку. Серед молодих людей існує традиція ховати головний весільний символ в келих з шампанським або святковий пиріг. В Америці всі люблять відзначати з шиком, тому найчастіше молоді люди наречених запрошують в ресторан і під час вечері роблять пропозицію. Багато американських закладів навіть включають в ряд своїх послуг допомогу молодим людям з організацією вручення подарунка. Наприклад, дівчина замовляє з меню вподобану страву, в якій офіціант, за попередньою домовленістю сховає кільце, коли наречена знайде довгоочікуваний подарунок, музиканти заграють вальс Мендельсона. З цього моменту молоді люди вважаються офіційними нареченим і нареченою.

pic В Америці весілля складається з двох етапів – цивільного та церковного. Цивільна частина – це офіційний висновок відносин, який найчастіше, навіть не відзначається. Але ось церковне весілля повинно проводитися за всіма правилами. Незалежно від того, одружуються молодята на виїздній церемонії або в костелі, весілля проходить з присутністю священика. Наречений і наречена приїжджають на церемонію порізно. Наречена повинна йти до вівтаря по пелюстках троянд, які перед її ногами розсипає маленька дівчинка. По одну сторону від нареченої йде хлопчик, в руках якого знаходиться подушечка з кільцями. До вівтаря дівчину супроводжує батько або старший родич. Після того, як молоді дадуть свою згоду на шлюб, священик оголошує їх чоловіком і дружиною. У цей момент гості обсипають їх пшоном і рисом.

pic

pic

pic