Кожен третій пацієнт Рівненського військового госпіталю є власником читацького квитка бібліотеки медичної установи. Серед поціновувачів такого дозвілля військовослужбовці ЗСУ різних категорій, а це контрактники, строковики та мобілізовані. Строковики здебільшого цікавляться фантастикою, науковою літературою. Контрактники та мобілізовані – історією та сучасністю України.

Військовослужбовець служби за контрактом одної із частин Дубно рядовий Валерій Серафім лікується протягом тижня. За цей час він у бібліотеці вже вдруге, адже вже прочитав три книги та прийшов по інші дві. В його руках не випадково легендарна книга «АД-242. Історія мужності та самопожертви героїв-кіборгів».

Строковик одної із військових частин Рівного Станіслав Пяскорський, родом з Слав’янська, що на Денеччині. За словами бійця, який тільки вчора потрапив на лікування до військового госпіталю в його палаті читають усі. Телефони вже набридли, телевізор теж, а книга – це щось нове для нашого покоління.

«Коли тривали бої за визволення мого міста, мене там не було – я з батьками виїхав на підконтрольну Україні територію, а коли повернулися, Слав’янськ знову став українським. Щоб стати схожим на наших визволителів я пішов до місцевого військомату та призвався на строкову службу. За п’ять місяців служби я зрозумів, що Збройні Сили України це осередок мужності та професіоналізму. В подальшому я мрію продовжити службу у ЗСУ вже в якості контрактника», - наголошує солдат.

За словами заступника начальника госпіталю по роботі з особовим складом підполковника Івана Підопригори, кількість військових які цікавляться книгою за останні два роки зросла у декілька разів. Бібліотечного фонду, який перевищує п’ять тисяч примірників вистачає. Проте саме нові книги українських літераторів на полицях не застоюються ніколи.

«Керівництво військового госпіталю дбає про комфорт своїх пацієнтів. З цією метою в кожному відділенні створено міні бібліотеки, в яких відповідно до уподобань хворих відбувається періодичне поповнюються газетами та книгами», - звернув увагу старший офіцер.

За матеріалами офіцера прес-служби МОУ в Рівне нській області підполковника Віктора Шубца