Початок навчального року, для когось це свято та радість, але для випускників шкіл-це досить важкий та хвилюючий проміжок часу. Перед майбутніми абітурієнтами та їхніми батьками, постає найголовніший вибір у житті – це вибір вищого навчального закладу.

Майбутнім студентам відкрите велике поле для отримання вищої освіти, як на теренах нашої країни, так і закордоном. Загалом, ВНЗ в Україні достатньо для отримання освіти, але майбутні абітурієнти та їхні батьки «губляться» в цьому освітньому просторі. Найголовніше правило – це не хвилюватися!

pic

Почнемо з того, щоб вступити до ВНЗ в Україні потрібно написати, так зване ЗНО. Зовнішнє незалежне оцінювання – це комплекс організаційних процедур (передусім – тестування) спрямований на визначення рівня навчальних досягнень випускників середніх навчальних закладів при їхньому вступі до вищих навчальних закладів.

У 2016 році ЗНО складалося з 3 найголовніших та обов’язкових предметів це: українська мова та література, історія України, або математика. А інші предмети за бажанням абітурієнта. Не потрібно, боятися ЗНО майбутнім абітурієнтам та їхнім батькам! ЗНО – це оцінювання ваших знань у певній дисципліні, тому кожен щось мусить знати.

Спеціалісти рекомендують! Налаштуватися на позитив. Запам”ятайте: ЗНО – це не покарання, а стимул до саморозвитку! Інформацію з кожної дисципліни поділіть на дві частини. Визначте, що для вас важке та починайте підготовку.

Працюйте до тих пір, поки ви відчуваєте, що розумієте навчальний матеріал. Коли ви відчуєте,що інформація не сприймаєтьсь, зробіть перерву!( 10-15хв).

Також важливу роль у підготовці до ЗНО відіграє ваше робоче місце. Облаштуйте своє робоче місце біля комп”ютера так, щоб ніщо вас не провокувало та відволікало у підготовці та вивченні матеріалу до ЗНО.

Перед екзаменами є бажання робити все, щоб тільки не готуватися до них. Тому встановіть для себе норму,наприклад: сьогодні ви вивчаєте тему Фонетика і весь день ви вивчаєте матеріал по цій темі,а завтра ви вивчаєте Синтаксис та повторюєте Фонетику і так далі.

Якщо відчуваєте,що є прогрес, тобто розумієте матеріал, відчуваєте, що можете його пояснити, і ще не втомився – продовжуйте далі вчити!

Старайтесь перед сном переглядати весь пройдений матеріал. Адже краще запам”ятовується інформація, отримана під час засипання, чи під час пробудження! Звичайно, не в день напередодні тестування!

Найголовніше,друзі, напишіть шпаргалку, але залишіть її вдома! Повірте в себе та в свої сили! Увечері,напередодні ЗНО, дозвольте собі розслабитися: прогуляйтесь, проведіть час у Вк чи Інстаграмі ділячись фотографіями вашої підготовки до екзаменів. Лягайте спати чим раніше! Якщо не виспитесь за ніч, то очікуйте сумних наслідків!

pic

Після здачі всіх екзаменів,абітурієнтів очікує вступ до ВНЗ. Мабуть, найважливіший етап у житті абітурієнтів.

За останніми новинами МОН, вже повністю підготували готовий проект Умов вступу до ВНЗ у 2017 році. Він значно краще і простіше написаний, ніж умови прийому, за якими абітурієнти вступали у 2016 році.

По – перше, плануєтеся запровадити такий алгоритм подачі електронних заяв на вступ, за якого абітурієнт зможе заздалегідь формувати особистий кабінет, заповнювати всю необхідну інформацію та за потреби довантажувати документи.

Інша анонсована пропозиція – це відновити «підтягування» списків абітурієнтів для технічних та фундаментальних спеціальностей, щоб повністю забезпечити держзамовлення за стратегічними для української економіки напрямками підготовки.

Серед змін, що пропонує МОН, також є зменшення кількості заяв, які може подавати абітурієнт з 15 до 9. Наступний крок – вироблення чіткого механізму зарахування пільговиків, що дають змогу зробити цей процес прозорим та перевести його на рівень ВНЗ. Також МОН вважає за доцільне поширити застосування «широкого конкурсу» на заочників та медичні спеціальності.

Міністерство освіти і науки пропонує відкоригувати систему адресного держзамовлення. Замість загальної можливості підвищення обсягу бюджетних місць на 25%, кількість бюджетників зможуть збільшити лише ті університети, що повністю виконали заявлений ними обсяг держзамовлення в 2016 році. При цьому збільшення відбуватиметься лише на 10, а не 25 відсотків,як було в цьому році. ( за Антоніною Чундак «Studway»)

Тому, шановні батьки та абітурієнти не хвилюйтесь! У вас все вийде! Бажаю всім абітурієнтам на ЗНО 200 балів! Успіхів!

✍✍✍
Стаття учасника проекту "Здобувай досвід разом із "Рівне 1" Максима Буняка.

Надсилай свої статті на електронну адресу office@rivne1.tv й очікуй повідомлення від модератора з посиланням на її публікацію на сайті rivne1.tv.

Автор статті, яка набере найбільшу кількість переглядів, матиме можливість БЕЗКОШТОВНО навчатися у ПРАКТИЧНІЙ ШКОЛІ ЖУРНАЛІСТИКИ ТА ОПЕРАТОРСЬКОЇ МАЙСТЕРНОСТІ.

Не втрать свій шанс!

Деталі проекту