У дитячому садочку ваші малюки були завжди під наглядом: ви їх туди заводили, вони перебували на закритій території і ви ж їх звідти і забирали. Проте все змінюється із початком шкільного життя. Як убезпечити дитину та себе - читайте далі.

1. Маршрут повинен пролягати людними вулицями

Прокладіть шлях до школи виключаючи пересування дворами, невідомими провулками. Також забороніть дитині ходити у лісопаркових відлюдних зонах, навіть знайомих їй до цього.



pic

2. Не розмовляти з невідомими людьми

Навчіть не робити цього, навіть якщо прохання від невідомих дорослих буде ніби то від мами і тата. І зовнішній вигляд може бути навіть доволі приємним, а не відлякуючим чи моторошним. Дитина в жодному разі не повинна вступати в діалог зі сторонніми.

3. Не залишатися наодинці у приміщеннях

У школах, підвалах, горищах. В жодному разі не лишатися у закинутих приміщеннях.

4. Заходити до вбиралень, тільки якщо там немає невідомих

Особливо якщо вбиральні на вулиці, то відвідувати із друзями і тільки на перерві. Якщо ж побачила сторонню особу - повідомте вчителя.



pic

5. Швидко відкривати та закривати вхідні двері

Краще нехай будуть простіші замки, аніж дитина довго порпатиметься біля дверей, і тим самим звертатиме увагу до себе.

6. Не слід сідати в ліфт зі сторонніми людьми

Також до під'їзду не заходити із невідомими - ці правила повинна добре запам'ятати ваше чадо. Краще дочекатися знайомі обличчя сусідів.



pic

7. Не відчиняти двері невідомим

Це дитина повинна знати змалечку!



pic

8. Не вихвалятися гаджетами

Не слід носити на шиї телефон, або ж хизуватися MP3-плеєром чи планшетом. Ні в якому разі не давати стороннім дзвонити з нього чи послухати музику. Чим дорожча модель - тим більше шансів на увагу від сторонніх.

9. Осінь та зима - вечори вдома

Після настання сутінок не дозволяйте дитині одному добиратися додому. Краще у будь-який спосіб робіть це самостійно.



pic

10. Правила дорожнього руху

Не перебігати дорогу, йти тільки по "зебрі" або на світлофорі. Краще програйте із дитиною ту чи іншу ситуацію, витратьте свій час та зусилля - проте вони допоможуть у майбутньому.