25 вересня до поліції звернулася 44-річна жителька села Курозвани Гощанського району. Жінка повідомила, що ((http://rivne1.tv/news/72186)(з її будинку викрали орден сина «За мужність» ІІІ ступеня, яким його нагородили посмертно)). Для поліцейських справою честі стало розшукати злодія та бойову нагороду.

Для неї - це не лише фото в трагічній книзі. А це - не просто орден... це все, що посмертно залишилося їй від сина Дмитра. 20-річний юнак пішов на фронт і навесні 2015-го не повернувся. Він оживає лише тут - на сторінках своїх блокнотів зі своїми спогадами та мріями... про майбутнє. Майбутнє, яке у нього забрала війна!

"Я кажу, хай би краще гроші вкрали, які ціни не мають. А орден — це частинка сина і пам’ять про нього".

За справу з викраденням негайно взялися правоохоронці Гощанського відділення поліції. Чимало з них також несли службу на сході держави.

"Поки не розкриєте злочин - додому ніхто не піде», - дав вказівку керівник поліції області Сергій Князєв.

Начальник сектору кримінальної поліції Гощанського відділення поліції Руслан Мізюк, який брав участь у бойових діях на сході України, ніс службу у Волновасі, лишень додав - розкрити злочин для поліцейських було принципово. Зловмисника, а точніше зловмисницю, довелося шукати недовго. Як виявилося, "липкі" руки були у 17-літньої подруги сестри загиблого.

"Під час проведення першочергових слідчих дій було з'ясовано, що проникнення до житла не було, а відтак скоїти крадіжку міг хтось із родини або, присутніх у цей період часу в помешканні. Нею виявилася неповнолітня мешканка Тучина. Дівчина пояснила, що в неділю, коли родина їхала у справах у Рівне , випадково взяла цей орден, поклала до кишені, але хотіла наступного дня повернути".

Натомість Надія Іванівна дякує поліцейським за повернутий орден, а разом з ним і спокій. Юній крадійці жінка пробачила:

"Оскільки я сама мати і сама виростила чотирьох дітей, я її пробачаю".

Повідомляє Відділ комунікації поліції Рівне нської області.

pic