Для своїх дітей батьки завжди хочуть тільки найкращого: харчування, одягу, турботи, здоров'я і т.д. Виховання, як завжди, стоїть на першій сходинці, і коли виникає потреба залишити дитинча із невідомими людьми - страх бере верх. Як зі спокійною душею залишати дитину із нянечками, як правильно їх обирати та за якими критеріями оцінювати - читайте далі.

Довірити малечу чужій людині- справа не з легких, адже потрібно бути впевненим у ній, як у собі самому. Як досягти цього - читайте у наших порадах.

Няня повинна радіти зустрічі із малюком

Зверніть увагу, як няня спілкується із малюком і як він реагує на неї. І навіть якщо ви вже взяли на роботу її/його - слідкуйте за реакцією дитини, як вона себе поводить, коли приходить няня, коли вона йде з вашого дому. Хороша нянечка зуміє знівелювати сум від того, що мама йде з дому.



pic

Бути другом, а не просто працівником

Няня повинна серйозно ставитися до своєї роботи, поважати батьків та бути вашим партнером у вихованні дитини. Також вона повинна детально знати коли і скільки дитина спала, коли і скільки їла, коли з'явилися ознаки застуди і т.д. Навіть якщо вона має більше досвіду, до батьків ставлення не повинно бути поблажливим.

Досвід та навички

У випадку непередбачуваних обставин няня повинна залишатися спокійною та виваженою, і знати як себе поводити і як допомогти дитині. Перша медична допомога обов'язковий пункт! Якщо дитина вдавиться, поріжеться, буде із високою температурою - ті питання, котрі варто поставити на першій співбесіді. Також звертайте увагу на фізичні здібності та навички, котрими володіє найманий працівник.



pic

Пунктуальність та відповідальність

Якщо запізнюється - обов'язково повинна вас попередити! Таким чином вона показує своє ставлення та повагу до вас. Але варто пам'ятати, що нянечка теж людина, і вона може нездужати або ж потрапити у непередбачувану ситуацію. Головне - попереджувати один одного, і знаходити вихід із ситуації.



pic

Стежити за безпекою малюка

Де нянечка із дитиною не знаходилася б - вона завжди слідкує за дитиною, пильно. Де б це не було - вдома, на дитячому майданчику чи у громадському місці.

Особиста охайність та чистота у домі

Акуратний та чистий одяг, обличчя та руки - ознака, що няня за собою слідкує і підтримуватиме порядок і гігієну вдома.



pic

Гарного вам вибору та щасливих миттєвостей життя!