Із алкогольним отруєнням важкого ступеня 28 вересня потрапили до Рівненської центральної районної лікарні двоє 15-річних клеванських студентів. Після випитого у гуртожитку вина хлопцям стало зле. У стані сп’яніння їх побачила вихователька. А от чому так сталося і чия у цьому вина, встановлюватимуть поліцейські.

Хлопці родом із Сарн і Мізоча, обоє — із благополучних сімей. Доставили їх у лікарню із сильною алкогольною інтоксикацією. Після проведених реанімаційних заходів стан пацієнтів наступного дня значно покращився і їх перевели у дитяче відділення.

Вихователька навчального закладу Клевані каже, що того вечора, як і зазвичай, зазирнула до кімнати першокурсників, чи все гаразд. На той момент нічого підозрілого не запримітила. А вже за деякий час побачила їх у стані алкогольного сп’яніння та відразу викликала швидку.

На щастя, нині життю неповнолітніх нічого не загрожує, і їх уже виписують із лікарні. Втім, наслідки могли бути трагічними. Як пояснили підлітки, у них в кімнаті на деякий час третьокурсник залишив пакет, у якому був портвейн, куплений у місцевому магазині. Тож вирішили спробувати.

Продавчиня магазину, де було придбане вино, категорично заперечує, що продає алкоголь неповнолітнім і жодним чином не причетна до цього.

Наразі працівники сектору ювенальної превенції Рівне нського районного відділення поліції з’ясовують усі обставини події та проводять перевірку, за результатами якої буде прийняте відповідне процесуальне рішення.

А ось на підлітків чекають профілактичні бесіди, тоді як їхніх батьків можуть притягнути до адміністративної відповідальності.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.