Осінь не тільки радує око барвами, а й дарує різноманітні застуди та захворювання. Екрани телевізорів рясніють рекламами чудодійних пігулок, напоїв котрі подарують здоров'я та сили. Чи це правда та чим же краще зміцнювати імунітет - читайте далі.

Загартовування

Восени його припиняти не потрібно, варто адаптуватися до прохолодної погоди. Якщо влітку дитина гуляє на вулиці босоніж, вікна у квартирі відкриті, то вже восени таке не повторити, проте ходити у квартирі босоніж можна, так само обов'язковим ритуалом повинне бути провітрювання. Обливання прохолодною (не крижаною!!) водою після купання - також чудовий спосіб тримати себе у тонусі.



pic

Спорт

Чим більше рухаємося - тим міцніший організм. Лазьте на гірках, бігайте, катайтеся на велосипедах - активно проводьте час. Для дітей це"плюс" розвитку м"язів, розвиток скелету та загальнозміцнюючі вправи для організму.

Відпочинок та сон

Відновлення сил та відпочинок уночі - так потрібен малюкам. Вчені довели, фізіологічне зміцнення імунітету під час сну відбувається на порядок швидше, аніж у період неспання.



pic

Правильне харчування

Овочі та фрукти, біле м"ясо та рослинні жири, клітковина та білки - варто надавати перевагу не солодощам та зайвому цукру, і пам"ятати - імунітет хороший, якщо стан кишківника у нормі. У дитячому меню обов'язкові м'ясо, риба, яйця, зернові, овочі, фрукти, горіхи.



pic

Будьте здорові та насолоджуйтеся осінньою погодою!