Дві з половиною тисячі гривень у загальному зникли із карткових рахунків 43-річної рівнянки та 33-річного здолбунівчанина. А 74-річна жителька Дубенського району перерахувала 14 тисяч шахраєві, «рятуючи» сина з поліції.

На стаціонарний телефон жительки одного з сіл Дубенського району 29 вересня вранці зателефонував невідомий, що їхній син спричинив бійку і потрапив до поліції. Попри аргументи матері, що він за кордоном і цього не може бути, аферист і надалі доводив протилежне, запевнивши, що справа дійшла до консульства і кримінальної відповідальності йому не уникнути. Однак за 14 тисяч гривень це питання можна залагодити. Батьки, ошелешені почутим, повірили й у те, що залагодити все це можна за 14 тисяч гривень. У пенсіонерки таких грошей не було, тому кинулася чимдуж позичати у сусідів. Аби перерахувати суму, поїхала до райцентру, де у відділенні одного з банків віддала касиру гроші із записаним картковим рахунком, указаним аферистом. Усе з’ясувалося того ж дня по обіді, коли батьки вийшли на зв’язок із сином.

Натомість рівнянка і здолбунівчанин по телефону надали псевдопрацівникам банків усі реквізити своїх карток. У результаті з рахунку жительки обласного центру зняли тисячу гривень, а у чоловіка — півтори. Обом запропонували збільшити кредитний ліміт, на що ті без вагань надали шахраям необхідну інформацію.

За всіма фактами відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.

Шановні громадяни! Правоохоронці переконливо вас просять не вирішувати фінансових питань по телефону, тим паче тоді, коли вам кажуть надати усі реквізити картки чи рахунка. Працівники банківських установ не надають кредити та не встановлюють ліміти у такий спосіб, а поліцейські не беруть плати і не вимагають її за нібито звільнення когось із рідних.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області