Яким бачать Рівне учні місцевих шкіл і що потрібно для того, щоб перетворити обласний центр на місто мрії? Відповідь на це запитання рівненські школярі даватимуть творчо — намалювавши місто таким, яким вони його уявляють.

А малюватимуть місто в рамках конкурсу малюнків «Рівне — місто нашої мрії».

За словами організатора конкурсу, депутата міськради Святослава Євтушенка, найкращі малюнки визначатимуть серед учнів різного віку.

- Проводиться він з просвітницькою метою, аби активізувати школярів і привернути їх увагу до суспільних проблем міста. Адже саме в шкільному віці діти починають замислюватися про подальші плани на життя і в них формується власне бачення того, яким має бути місто, в якому проживають. Тому важливо донести до дітей, що саме від них залежить, яким буде Рівне і що вони — майбутнє нашого міста. Так, своє бачення майбутнього міста школярі можуть виразити у малюнках. Автори ж найкращих робіт отримають подарунки, - каже депутат.

Триватиме конкурс з 1 жовтня до 29 грудня цього року. У цей період учні кожного класу можуть приносити малюнки своїм класним керівникам. Далі роботи будуть передані організатору конкурсу, а напередодні новорічних свят — визначать переможців, які й отримають подарунки. Також у кожній школі планується організація виставки робіт учасників конкурсу.