Це раніше жувальна гумка в нашій країні була якоюсь екзотикою. Сьогодні жуйку можна купити скрізь. Але рано чи пізно жуйку доводиться викидати, але ось робимо ми це не завжди, куди потрібно, а іноді приклеюємо в самі невідповідні місця. У школі і навіть в більш серйозних навчальних закладах з цим можна зіткнутися постійно. В результаті такої «вмілої» утилізації жувальної гумки виникають багато проблем.

Як витягнути жуйку з волосся?

Особливо прикро тим, у кого волосся довге. Тут доведеться повозитися, щоб її з волосся витягти. Можна, звичайно, поступити дуже просто - взяти ножиці і вирізати її звідти разом з жмутом волосся. Вихід це самий крайній, і повернутися до ножиць завжди можна. Інша справа прибрати жуйку з волосся без допомоги ножиць. Зробити це цілком реально.

Жуйка, як ми знаємо, добре клеїться тільки в м'якому вигляді. Коли вона тверда, то вона майже не приклеюється до поверхонь. Ось саме з цього ми і будемо виходити. Щоб її звідти витягнути, потрібно буде жуйку заморозити. Так вона стає дуже крихкою, починає кришитися і добре розламуватися на шматочки.

Але, як її заморозити? Адже голову в морозилку не засунеш! А це можна зробити за допомогою кубиків льоду. Їх просто прикладаємо до шматочку жувальної гумки прямо в волоссі. Вона досить швидко буде тверднути, адже жуйка за обсягом зовсім невелика. Коли вона добре заморозиттся, можна буде її акуратно розламувати на шматочки і прибирати з волосся. Головне, щоб ці маленькі шматочки знову не загубилися в густій шевелюрі, а то потім вони розтануть і знову можуть прилипнути.

Джерело