З приходом осені, а за нею й зими, ризики захворіти на грип та ГРВІ та інші сезонні недуги зростають у рази. Особливо, коли організм не підготовлений до таких випробувань. Найкраще тренування - корисне і правильне харчування, що в результаті винагородить вас сильним імунітетом. Отож, перший місцевий підібрав найдієвіші способи, як його підвищити.

Вітамін С

Звісно, мова йде про натуральний вітамін С. Знайдете ви його в лимонах, в малиновому і смородиновому варенні. Пийте також компот з сухофруктів. Аби користі було якомога більше, лимон наприклад з'їдайте з шкіркою, а в чай з лимоном додавайте ложку меду. Тільки пам'ятайте, що додавати мед треба у теплу воду, а не окріп.

Йогурт з біфідобактеріями

Підвищити імунітет, не використовуючи при цьому ніяких лікарських засобів, допоможе йогурт з біфідобактеріями. Вживайте натуральний йогурт та всі продукти з живими бактеріями. Це позитивно вплине на мікрофлору кишківника, яка при проблемах здатна сильно підірвати імунітет.

Чиста вода

Її пити потрібно багато і обов'язково чистої. Для цього підійде мінеральна вода. Завдяки її вживанню можна швидко з організму токсини, при цьому не дасть прогресувати вірусам.

Імбирний чай

Цей чудо-корінь - універсальний в боротьбі з вірусами та бактеріями. При цьому підійде для виживання як сухий так і свіжий натертий імбир. Додавати його можна до чаю, а можна заливати окропом як повноцінний напій, лише опісля варто приправити його медом і лимоном.

Здорове харчування

Дієти й інші випробування для організму лишіть на наступне літо, адже сезонні хвороби тільки й чекають, як послабити ваш організм. Тому додаткове навантаження йому ні до чого. У раціоні мають бути продукти багаті вітамінами, а також вдосталь білкової їжі, страви з овочів та фруктів.

Заміна цукру - фруктоза

Цукор, який з тими чи іншими смаколиками протягом дня потрапляє в організм, перешкоджає білим кров'яним клітинам боротися з бактеріальною інфекцією. А тому шансів залишитися здоровим збільшаться у кілька разів, якщо цукор в раціоні замінити фруктозою.

Чай з липи

І не обмежуйтесь лише липовим цвітом. Можна робити питні мікси з м'яти, шавлії та меліси. Вони не тільки підвищують імунітет, а й заспокоюють, при цьому сон стає кращим, як і захисні функції організму.

Солоні або содові ванни

Це ще один відмінний спосіб укріпити імунітет, а заодно скинути зайву вагу. Під час таких ванн виділяється велика кількість вже відпрацьованої рідини, відтак процес очищення і навіть реального омолодження організму йде набагато швидше.