Талановита особистість зустрічається у всіх соціальних верствах. Молодь перебуває у безперервному розвитку, а освіта тією передумовою, що змушує особистість рухатися та самореалізовуватися.

Напевно, кожен з нас задумувався над роллю освіти у житті.

Збережено у суспільній свідомості думка, що вручений диплом про вищу освіту запорукою престижної та стабільної роботи, що звільняє від важкої фізичної праці, проте, реалії сучасного життя підтверджують, що освіта не завжди запорукою в отриманні гарної посади.

Вища освіта корисна, необхідна і служить невіднятною частиною культури в суспільства, але це певний шаблон.Випускники ВНЗ, які вступили на обраний батьками чи знайомими шлях, навчатись не розуміють вдалість власного, або й може нав'язаного рішення.

Освіта є тим інструментом, що формує людину як особистість, з власними поглядами та упередженнями, повинна бути обрана свідомо, звісно не без участі знайомих та рідних.

Аналізуючи сучасну систему освіти, а особливо заочну форму навчання можна ствердити, що вища освіта, отримана на платній основі, завуальованою купівлею диплома.

Проте, це дискусійне питання, адже без наявності навіть купленого «папірця» людина у сучасному світі не зможе стати на щабель вище, не обійме омріяну посаду.

Доступ до якісної освіти став все більш закритим, можливість вступити на бюджет та реалізуватися не за власний кошт дуже мізерна.Але чому?

Невже країна не має на меті розвиток нових, прогресивних поглядів? Питання неоднозначне, але точно потребує більш детального розгляду на рівні країни.

На наш погляд варто відмовлятися від шаблонів у системі освіти, скасувати корупцію та надати абітурієнту більш широкий спектр вибору, збільшити кількість бюджетних місць та запровадити більш гнучку систему регулювання освітньої сфери.

Хочеться вірити, що освіта стане в майбутньому більш доступною для всіх соціальних верств, не просто формальністю.

✍✍✍
Стаття учасниці проекту "Здобувай досвід разом із "Рівне 1" Анастасії Каращук.

Надсилай свої статті на електронну адресу office@rivne1.tv й очікуй повідомлення від модератора з посиланням на її публікацію на сайті rivne1.tv.

Автор статті, яка набере найбільшу кількість переглядів, матиме можливість БЕЗКОШТОВНО навчатися у ПРАКТИЧНІЙ ШКОЛІ ЖУРНАЛІСТИКИ ТА ОПЕРАТОРСЬКОЇ МАЙСТЕРНОСТІ.

Не втрать свій шанс!

Деталі проекту