Батьки хворих дітей продають майно та віддають усі заощадження, щоб врятувати життя своїх кровинок. Але цих коштів не вистачає навіть на перший курс лікування.

Олександрі Васильчук із Острога ледь виповнилося два рочки. Дитина вже місяць перебуває у лікарні зі своєю мамою. Тетяна каже, що спочатку у донечки почали з'являтися синці. Згодом вони повністю покрили тіло дитини. Медики поставили страшний діагноз - міепобластний лейкоз (тобто рак крові). Але це вирок - хвороба піддається лікуванню. Втім воно дороговартісне, а грошей родина не має.

У такій же ситуації опинилися батьки усіх маленьких пацієнтів онкогематологічного відділення. Адже держава із потрібних трьох мільйонів на їх лікування виділяє тільки п'яту частину коштів.

Вирішив допомогти фінансово голова Рівне нської обласної державної адміністрації Василь Берташ і спеціально створив благодійний фонд. Разом за своїми заступниками вже зібрали 25 тисяч гривень.

Голова обіцяє, що акція не стане разовою. І сподівається, що до збору коштів долучаться усі чиновники регіону і підприємці. Адже недуги дітей виліковні. Головне, аби їхнє щасливе майбутнє не перекреслила людська байдужість.

Рівне нська обласна дитяча лікарня Розрахунковий рахунок - 35425001001200 в ГУДКУ в Рівне нській області МФО 833017;ЗКПО 03067009 для надання благодійних внесків на лікування дітей онкогематологічного відділення