Сьомого жовтня о 17.35 до реанімації Сарненської райлікарні потрапила 40-річна жителька села Селище. Жінка разом з двома іншими односельчанками копали бурштин на території кар’єру в смт. Клесів, коли стався зсув ґрунту. За цим фактом поліція проводить перевірку.

Нехтуючи заборонними знаками, троє жінок подалися на кар’єр, де розробку проводить одне із бурштино-видобувних підприємств. Під час копання рихла земля пішла з-під ніг копачів, тож одну із них, 40-річну жительку села Селище, ледь не поховало заживо.

Непритомну її доставили до реанімаційного відділення Сарненської центральної районної лікарні, де медики у неї діагностували синдром здавлення, травматичний шок.

Поліція опитала свідків. Як з’ясувалося, копали три жінки, одна з яких і запропонувала двом іншим піти підзаробити. Однак, така робота ледь не обернулась трагедією.

Власники кар’єру стверджують, що копачі проникли до них незаконно. Правоохоронці з цього приводу проводять перевірку та з’ясовують, чому на території охоронюваного підприємства не проводився обхід.

За цим фактом поліцією відкрито кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацію за частиною 1 статті 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області