В наш час, з розвитком суспільства та появою інноваційних технологій, дуже важливого значення набули іноземні мови. Якщо раніше вони були необхідні виключно для перекладачів, дипломатів та політиків, то зараз немає такої сфери людської діяльності, де б не використовувались іноземні мови.

Імпортні товари, сучасна техніка, інформаційні написи в місцях масового скупчення людей, написи на етикетках одягу, інтернет - усе рясніє невідомими іноземними словами. Також у наш щоденний вжиток входять іншомовні слова, значення яких ми не завжди розуміємо. Тому вивчення хоча б однієї іноземної мови має стати приорітетним завданням для кожного. 

У суспільстві існує безліч міфів щодо цього: це дуже важко, у мене не зовсім не залишиться вільного часу, потрібні оригінальні книги, без спілкування з носієм мови всі зусилля марні, іноземну мову неможливо вивчити, не перебуваючи закордоном, заняття з репетитором коштують дуже дорого, я боюся, що у мене не вийде... І це далеко не повний перелік відмовок, через які люди не вчать іноземні мови. Так, так, саме відмовок, бо з тими можливостями, які зараз є у кожного з нас, причинами це назвати важко. Люди були поліглотами і кілька століть тому. Іван Мазепа, наприклад, знав 8 мов, Агатангел Кримський - 60, а мовознавець Андрій Білецький володів аж 90 мовами! І вчили вони їх без інтернету та електронних перекладачів. 

   Нам не потрібно боятися вивчати іноземні мови. Так, це складний довготривалий процес, її не вивчиш без складнощів та помилок. Але не помиляється лише той, хто нічого не робить, а кожна наша помилка - це безцінний досвід. Звичайно, іноземну мову не вивчиш, скажімо, за місяць, але якщо наполегливо працювати, правильно підібравши методику, то вже через кілька місяців ви побачите результат. Ні в якому разі не слід цілими днями сидіти за підручниками, намагаючись відразу вивчити важкі  величезні тексти. Вивчати мову потрібно поступово, починаючи з елементарної лексики, переходячи згодом до складнішої. Лише година-дві занять у день допоможуть вам досягти бажаного резутату.

pic

  Щодо книг: не обов'язково відразу купувати недешеві оригінальні книги. Варто розпочати з вітчизняних підручників з українським перекладом - вони легше сприймаються початківцями, а оригінальними книгами можна скористатися в інтернеті. Також існує безліч додатків для смартфонів,  які покращують рівень володіння іноземною мовою. Це дуже зручно, адже такими додатками можна користуватися, наприклад в транспорті, або коли з'являється вільна хвилина протягом робочого дня. Це чудова альтернатива соціальним мережам. 

   Вивчаючи мову крок за кроком, ви побачите свої здобутки та напрацювання. А коли видно результат, є бажання рухатись далі, вдосконалювати свої знання та вміння, вивчати щось нове, всебічно розвиватись та долати мовні бар'єри.

   В умовах сьогодення знання іноземних мов є не тільки запорукою успішної кар'єри, а й показником освіченості людини, можливістю спілкуватися з іноземцями та знаходити друзів з усіх куточків світу. Крім того, людина також пізнає звичаї та традиції країни,  мову якої вивчає, знайомиться з її історією та культурою. Недарма кажуть: "Нова мова - новий світ." Отож вивчайте іноземні мови, не бійтеся робити кроки до самовдосконалення, бо перед освіченою людиною відкривається безліч дверей та зникає безліч перешкод!

✍✍✍
Стаття учасниці проекту "Здобувай досвід разом із "Рівне 1" Вікторії Фетцової.

Надсилай свої статті на електронну адресу office@rivne1.tv й очікуй повідомлення від модератора з посиланням на її публікацію на сайті rivne1.tv.

Автор статті, яка набере найбільшу кількість переглядів, матиме можливість БЕЗКОШТОВНО навчатися у ПРАКТИЧНІЙ ШКОЛІ ЖУРНАЛІСТИКИ ТА ОПЕРАТОРСЬКОЇ МАЙСТЕРНОСТІ.

Не втрать свій шанс!

Деталі проекту