Зробити комунальні підприємства більш публічними хочуть у Рівному.

Проект рішення “Про затвердження Порядку інформування комунальних підприємств Рівне нської міської ради про їх діяльність та Переліку інформації про діяльність комунальних підприємств, яка підлягає обов’язковому розміщенню на офіційному веб-сайті Рівне нської міської ради” наразі проходить обговорення на засіданнях профільних комісій міськради.

Ним передбачається визначити перелік інформації про кожне комунальне підприємство та його діяльність, яку обов'язково мають публікувати на сайті установи.

Адже, як показує рейтинг публічності комунальних підприємств, який нещодавно склали в Рівному, наразі підприємства не охоче діляться інформацією про свою діяльність.

За словами депутата Святослава Євтушенка, якщо міські обранці підтримують проект рішення, то це дозволить принаймні впливати на підприємства, щоб ті вчасно надавали інформацію про свою діяльність.

У результаті обговорення, члени комісії з питань міського господарства підтримали цей проект рішення. Остаточне ж рішення щодо рішення депутати приймуть під час засідання сесії.