Чаювання для більшості з нас - це звична справа. Проте чашечка чаю, випита на самоті, здатна заспокоїти і змусити забути про дрібні проблеми, а чай, випитий в компанії, створює радісну дружню атмосферу. (*Але що ми знаємо про чай і про традиції чаювання в різних країнах? *)

У багатьох країнах для чаю відводиться особливе місце і проводяться цілі церемонії чаювання. Давайте ж розглянемо як п'ють такий вже близький всім нам напій в різних країнах світу.

Гонконг

Тут п'ють холодний чай зі згущеним молоком і додають в нього шматочки льоду.

Тибет

Часуйма - традиційний тибетський чай, до складу якого, крім листя чаю, входять дуже незвичайні інгредієнти: молоко, масло яка і сіль. Він добре зігріває і навіть втамовує голод.

pic

США

Американці люблять чорний чай з лимоном. Для створення більш ніжного смаку вони додають в нього газовану воду.

Тайвань

Охолоджений чай з Тапіока або, як його ще називають за кордоном, Bubble Tea - це незвичайний напій на основі чорного або зеленого чаю з різними добавками: сиропами, топпінгами, молоком, вершками. Але головним інгредієнтом цього чаю є тапіока.

Пакистан

Масала - це напій, який готується на основі чаю, суміші спецій, трав і молока. Він має різні варіації.

pic

Туреччина

Найбільш популярним в Туреччині є сорт чорного чаю, листя якого збираються на східному узбережжі Чорного моря. Міцний настій подають в маленькому стаканчику - армуд - з декількома шматочками цукру.

Єгипет

Люди тут не вибагливі до такого напоя як чай. Вони п'ють звичайний несолодкий чорний чай без будь-яких смакових добавок. Але зазвичай невід'ємною частиною єгипетського весілля є чай з гібіскусу.

Японія

У Японії традиційним напоєм є матчу, яке роблять з сухого листя зеленого чаю і розтирають їх в порошок. Цей напій використовується в традиційній японській чайній церемонії.

pic

Монголія

Тут готують чай з молоком і сіллю в плоскій металевій посудині.

Великобританія

Чай з молоком - це перша асоціація, яка виникає, коли ти думаєш про Велику Британію. Британці дійсно люблять додавати молоко в чай, щоб надати йому приємний кремовий колір.

Аргентина

Аргентинці люблять мате - терпкий на смак з легким солодкуватим присмаком, багатий вітамінами, тонізуючий напій, який містить багато кофеїну. Його роблять з сухого подрібненого листя і молодих пагонів падуба парагвайського.

Катар

У Катарі чай кип'ятять двічі, додаючи в нього молоко і тростинний цукор.

Індія

У Індії прийнято пити дарджилінг - світлий напій з мускатним, злегка терпким смаком і витонченим квітковим ароматом, який вирощують в Гімалаях. Його ще називають «чайним шампанським».

Китай

Пуер - улюблений напій китайців. Цей чай відрізняється специфічною технологією виробництва. Саме тому, на відміну від інших чаїв, він з часом не псується, а його смакові якості поліпшуються. Продається у вигляді коржів і кубиків.

Марокко

У Марокко чай п'ють завжди і всюди. Марокканці обожнюють зелений чай з листям м'яти. До напою вони також додають лимон або лайм.

Таїланд

Чай тут подають холодним. Ключові інгредієнти таїландського напою - це трави, молоко і лід.

Тепер Ви знаєте, який чай полюбляють у різних країнах світу. Тепер завдяки такому традиційному напою як чай, Ви можете відчути атмосферу іншої країни.