Уже понад 10 років центральна міська лікарня м. Рівне підтримує дружні зв’язки з Брестською обласною лікарнею (Республіка Білорусь). Періодично лікарі обох закладів навідуються з робочими візитами один до одного — діляться власними надбаннями й переймають цікавий досвід.

Рівне нські фахівці зізнаються: щоразу їм є на що подивитися і по-доброму позаздрити білоруським колегам. Бо ніби й основа організації системи охорони здоров’я обох країн подібна, і професійність спеціалістів однаково висока, та все ж у Білорусі медична галузь має певні переваги.

11-12 жовтня 2016 року до центральної міської лікарні Рівного завітали лікарі Брестської обласної клінічної лікарні – начмед Микола Лисюк та лікар-хірург Геннадій Журбенко, головний лікар Брестської обласної клінічної лікарні Олександр Карпицький.

11.10.2016р. в м. Рівному вперше наші хірурги спільно з білоруськими медиками провели в міській лікарні операцію з приводу діафрагментальних гриж лапароскопічним методом. Раніше таку процедуру виконували з розрізанням черевної порожнини, а цей метод передбачає лише точкові надрізи. Як наслідок, пацієнт швидше одужує і вже за 5-7 днів його можна виписувати з стаціонару.

Такі операції можна проводити на печінці, по видаленню селезінки, тощо. Рівне нські лікарі вже їздили до Білорусії на навчання, але Брестські фахівці вперше проводять практичне навчання у центральній міській лікарні м.Рівне .

Загалом Білоруські лікарі пробудуть в місті 3 дні, протягом яких проведуть 9 різних операцій.