Комунальні підприємства Рівного стануть більш публічними якщо депутати підтримають проект рішення щодо цього.

Наразі проект рішення "Про затвердження Порядку Інформування комунальних підприємств Рівне нської міської ради про їх діяльність та Переліку інформації про діяльність комунальних підприємств, яка підлягає обов’язковому веб-сайті Рівне нської міської ради" проходить обговорення під час засідань постійних комісій міськради.

Як зазначив активіст Володимир Зиль під час засідання бюджетної комісії, проектом рішення пропонується затвердити порядок інформування комунальними підприємствами про свою діяльність.

- Ми пропонуємо затвердити перелік інформації для кожного комунального підприємства, яка має обов'язково оприлюднюватися на сайті підприємства та сайті міської ради в спеціальному розділі "комунальні підприємства". Якщо депутати підтримають такий проект рішення, це дозволить зробити комунальні підприємства більш відкритими, а інформацію про їх діяльність - доступнішою. Адже наразі представники рівненських комунальних підприємств не надто охоче йдуть на контакт і не надають інформацію в повному обсязі, - ддодав Володимир Зиль.

Члени бюджетної комісії підтримали цей проект рішення. Остаточне рішення щодо цього депутати приймуть під час засідання сесії.