Гучну заяву про те, що вітаміни здатні викликати смертельну небезпеку для людини, днями зробили фахівці з Університету Колорадо (США). Передувало такому відкриттю серйозне дослідження, яке тривало понад 10 років.

Фахівці здійснювали спостереження за людьми, які вживали весь цей час вітаміни. Добровольці кожні 3 місяці проходили медичне обстеження, а всі результати відправлялися вченим з Колорадського університету, пише orthodox.od.ua.

По закінченню дослідження фахівцям вдалося з'ясувати, що прийом вітамінів сприяє збільшенню шансів поширенню раку, розвитку серцево-судинних захворювань, а також появи проблем з пам'яттю. Але після таких невтішних результатів вченими все ж була зроблена поправка, яка повідомляє, що всі хвороби і проблеми зі здоров'ям з'являлися у добровольців виключно в тих випадках, коли ті вживали надто багато добавок.

Що примітно, фахівцями було відзначено, що надмірне вживання вітаміну А підвищує на 20% ризик утворення у людини раку легенів. А ось якщо ви будете вживати занадто багато вітаміну С, то ризик появи проблем з серцево-судинною системою зростає на 34%.