Здавна було прийнято, що для новонародженого ім'я вибирав священник. Він обирав ім'я по святцях відповідно до вшановування того або іншого православного святого, співпадаючого з днем хрещення (народження) дитини або близького до цього дня. Нарікаючи немовля ім'ям, священик підносив дитину до ікони Божої Матері і хрестоподібно піднімав її перед іконою, як би ввіряючи нового християнина її заступництву.

18 жовтня свій День Ангела відзначають лише чоловіки, а саме Олексій,Петро,Григорій,Матвій,Юліан та Філіп. Розглянемо значення даних імен.

Ім'я Олексій

Олексій доброзичливий, багатослівність для нього не є характерною, він людина справи. Олексії старанні, з насолодою займаються копіткою роботою, честолюбні, і це допомагає їм домагатися гарного положення в суспільстві. Він завжди спокійний, грунтовний, працьовитий, наполегливий і добросовісний. Поступається дружині в дрібницях, але в питаннях серйозних проявляє твердість. Олексії образливі і чутливі.

Ім'я Петро

Петро довго шукає дружину і, зустрівши нарешті ту, яка відповідає його ідеалу, діє швидко і рішуче. Якщо він при цьому помиляється, то нікого, крім себе, в тому, що сталося не звинувачує. Дружина, на думку Петра, повинна бути перш за все вірною. Всі інші її якості для нього не настільки важливі. Ревнивий, в ревнощів нестриманий.

Ім'я Григорій

Григорій дуже чутливий. Подобатися всім і завжди - його девіз, він досить багато уваги приділяє моді; галантний в спілкуванні. Майбутня дружина Григорія повинна бути гарною господинею. Люблять, щоб гроші в сім'ї перебували під їх контролем. Деяка грайливість не заважає Григорію залишатися однолюбом.

Ім'я Матвій

Ці чоловіки позбавлені честолюбних планів, їм чужий кар'єризм, вони не люблять виділятися з натовпу. Їх головна риса - надзвичайна скромність. Вони тихо і терпляче роблять свою справу, не чекаючи нагород. Матвій не терпить конфліктних ситуацій, він відчуває себе просто хворим, коли виявляється їх свідком. Ці непримітні добрі люди мають тверді моральні принципи і живуть відповідно до них.

Ім'я Юліан

Відмітна риса Юліана - прагнення до свободи, він не терпить насильства над своєю особистістю і не буде нікому підкорятися. Зустрічаючи на своєму життєвому шляху перепони, він намагається їх обійти, а не брати штурмом, і, якщо це не вдається, Юліан почекає - час працює на нього, і в кінці кінців він доб'ється успіху. Він не любить змін і воліє уникати далеких поїздок.

Ім'я Філіп Філіп трохи розсіяний, він ревнивий і ледачий. Філіппи самолюби і не терплять великих компаній. Більшість з них наділені чималими здібностями, які, на жаль, так і залишаються нерозкриті. Сміливо беруться за нову справу, але не завжди доводять його до кінця. Одружуються, як правило, на спокійних, поступливих жінках. Не конфліктні і добродушні.

Привітання з Днем Ангела

Хай ангел подарує віру та надію,

Вогонь любові серце хай зігріє,

Нехай душа твоя співає та радіє,

Вітаю щиро із Днем Ангела!

* * *

Хай Янгол Вам життя дарує, Щоб посміхались Ви весь час,

Любов і злагода панує,

Й достаток повниться щораз,

Щоб Ви добра мали багато,

А доля квітла, наче сад,

І щоб на Вас із неба падав

Лише щасливий зорепад!

* * *

З днем ангела вітаю

Та від серденька тобі бажаю:

Щоб свята бували часті,

Щедрі, пишні та прекрасні.

Спокій в серці хай панує,

Втіху й злагоду дарує.

Щиро душа хай співає,

Кожна мить хай надихає.

* * *

Нехай під крилами своїми

твій ангел береже тебе,

Дарує лиш приємні миті,

і долю добру хай пошле.

* * *

Більше привітань із Днем Ангела прочитайте Тут.)