Нерідко, головний біль застає нас зненацька, в момент роботи, або після важкого трудового дня. Часто голова розколюється, коли наступає застуда. Тому, перші ніж хапатись за ліки, треба встановити походження болю і обрати підходящий й доступний метод.

Через застій крові в області комірцевої зони, де м'язи просто "дубіють" виникає біль напруги. Для того щоб біль відступив підійде розтяжка. Треба розминати шию, піднімаючи голову вгору, опускаючи вниз, потім ліворуч та праворуч, а завершуємо все круговими рухами. Для ефективності кожного разу, закінчуючи кожен рух, фіксуємо положення на 10 секунд, після чого відпочиваємо 5 секунд і продовжуємо заняття.

При пульсуючому болеві допоможе лід чи холодний компрес, який треба прикласти до скронь. Зниження температури допоможе приглушити біль. А якщо біль гнітючий - прикладіть до потилиці теплий компрес, що дасть можливість крові відтекти і тим самим знизити тиск.

Найчастіше головний біль виникає через напругу. Вже доведено наукою, що людина, яка часто страждає від головних болів, хоча би двічі на тиждень приділяє час для масажу, то напади головного болю стануть рідшими удвічі і слабкішими. Адже масажування відновлює кровопостачання і дозволяє зняти навантаження, що у свою чергу знімає спазми.

Магнію забагато не буває, тому робіть акцент на помідори, горіхи, боби, зелені овочі. А разом з вітаміном В6 нормалізує вегетативну нервову систему, після чого знижується метеочутливість.

Їжте супи та пийте багато води. Адже зневоднення тканин навколо мозку призводить до подразнення нервів і болю. Кров з часом густішає, через що капіляри, в тому числі в головному мозкові, спазмують.