Створити базу даних історичних місць обласного центру, розробити та встановити вказівні знаки, інформаційні стенди і буклети, а також створити туристичні маршрути пропонують у Рівному. Проект щодо цього поданий на конкурс фінансування на громадський бюджет. Ціна питання — 819 тисяч 800 гривень.

На думку автора проекту Михайла Балика, реалізація ініціативи сприятиме розвитку історико-культурної та туристичної галузі в місті, спростить пошук інформації про історичні місця Рівного, а також піднесенню культурного рівня мешканців міста.

«Проблема: низька якість контенту про історичні місця Рівного та про їхнє місце розташування, відсутня інформація про міфологеми та легенди міста, а також не відображена своєрідність та унікальність міста. Основна мета: створити інформаційну базу даних про історичні місця Рівного та про їхнє місце розташування. Підвищити самоусвідомлення значимості міста та популяризація історико-культурної спадщини Рівного, міфів та легенд, що сприятиме розвитку туристичної галузі міста.

Шляхи реалізації: Шляхами вирішення проблеми є збір інформації про історичні місця, об’єкти археології Рівного (вулиці, будинки, де жили відомі люди, або просто старі будинки, які пов’язані з певною епохою. Місця, які зруйновані, але відігравали колись важливу роль у житті міста), створення бази даних та сайту, де буде зберігатися зібрана інформація. Також Проект передбачає розробку мобільного додатку, що будуватиме маршрут за заданими параметрами, наприклад: історичні місця Рівного польського періоду або парки та місця відпочинку Рівного», - йдеться в описі проекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Громадський бюджет: 1 мільйон 250 тисяч у Рівному пропонують виділити на музичний фонтан

Громадський бюджет: рівненських педагогів хочуть навчати новітнім методам роботи з особливостями дітьми

Громадський бюджет: у Рівному пропонують облаштувати екопарковку

Громадський бюджет: 1 мільйон 250 тисяч у Рівному пропонують виділити на музичний фонтан