Підсвітити нерегульовані пішохідні переходи у темну пору доби за допомогою сонячних панелей пропонують у Рівному на вулиці Київській.

Проект щодо цього поданий на конкурс фінансування на громадський бюджет.

Автор проекту депутат Рівне нської міськради Святослав Євтушенко зазначає, що це покращить видимість водіями пішоходів, які переходять проїжджу частину і як наслідок дозволить зменшити ймовірність виникнення ДТП у цих місцях.

« Окрім того, у разі відключення освітлення від основних джерел (електроенергії), вказані перехрестя будуть освітлюватися за рахунок повної автономії (альтернативних джерел енергії — сонячних батарей)», - йдеться в описі проекту.

За підрахунками, реалізація ініціативи коштуватиме майже 127 тисяч гривень. За ці кошти пропонується освітити за допомогою сонячних батарей два нерегульовані пішохідні переходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Громадський бюджет: на капремонт даху басейну Рівне нської гуманітарної гімназії просять 1 мільйон 250 тисяч

Громадський бюджет: рівненських педагогів хочуть навчати новітнім методам роботи з особливостями дітьми

Громадський бюджет: у Рівному пропонують облаштувати екопарковку

Громадський бюджет: від мамонтів до Рівного за 820 тисяч гривень із бюджету?

Нагадаємо, цьогоріч рівняни вперше мали можливість подати свої ініціативи на конкурс проектів, які фінансуватимуться за громадським бюджетом. Усього подали 45 проектів (17 великих та 28 малих). Це, зокрема, проекти змін у галузях комунального господарства, дорожнього господарства, транспорту, охорони здоров’я, енергозбереження, освіти, культури і туризму та спорту.

Найбільше проектів подано у галузі комунального господарства (17) та спорту (9). Щодо інших галузей – культура і туризм – 6 проектів, дорожнє господарство – 4, транспорт – 3, енергозбереження – 2, охорона здоров’я – 2, освіта – 1 та ще один проект, що не підпадає під жодну з категорій. Наразі триває етап розгляду проектів.  Наразі всі проекти перебувають на розгляді. 

Які ще проекти подані на реалізацію за громадським бюджетом — читайте у наших подальших матеріалах.

pic

pic

pic