Патрульна поліція Рівного радить, як уберегтися від вуличних грабежів.

На сьогодні одним із найпоширеніших видів злочинів є вуличні грабежі. Рівне нські патрульні пропонують декілька порад, які допоможуть Вам уберегтися від пограбування:

1. У осінньо-зимовий період не носіть гаманець чи велику суму грошей у кишенях куртки, адже це може стати легкою здобиччю для грабіжника.

2. Не носіть дорогих прикрас та гаджетів, тим більше не показуйте їх нікому на вулиці.

3. Сумку безпечніше носити на ремінці, через плече, притискаючи її до тіла.

4. На роботі чи в компанії знайомих не розповідайте про вміст своєї сумки та не повідомляйте про кошти, які у Вас із собою.

5. Повертаючись додому у вечірній час, йдіть по освітлених і багатолюдних вулицях. Намагайтеся добиратися додому не самі, попросіть родичів чи друзів зустріти Вас.

Найчастіше жертвами пограбувань стають підлітки, жінки та особи у нетверезому стані. Забирають переважно сумки, гаманці, а також мобільні телефони та зривають прикраси із дорогоцінних металів.

Якщо ви стали жертвою вуличного пограбування, обов’язково, зверніть увагу на прикмети злочинця і невідкладно телефонуйте на номер 102. Адже значна частина вуличних пограбувань розкривається саме по гарячих слідах. Будьте пильними, подбайте про власну безпеку.