В рамках різноманітних заходів фестивалю «Урбанфест» у Рівному, громадська ініціатива «Форум майбутнього» вперше об’єднала під одним дахом чималу кількість громадських діячів, бізнесменів, журналістів та активістів на конференції під назвою «Файне місто. Форум майбутнього». Спонсором цього заходу виступила команда компанії «Fine City development».

Вже на початку зустрічі один із архітекторів проекту "Басів схил" — Андрій Бєляєв, розповів на прикладах інші міст та країн світу, як вони йшли різними шляхами до реалізації новітньої концепції "Місто для людей". Він аргументовано показав, як створити місто кращим разом із його мешканцями. Комфортне місто має бути комфортним в усьому: в житлових будинках, в домашньому просторі, в русі транспорту, а також в зручних і безпечних майданчиках для дітей, тощо.

pic

До слова, філософія архітектора Андрія Бєляєва не розходиться з його практикою. Тому, у концепції мікрорайону «Басів схил», кожен квартал складатиметься із комфортних будинків найсучаснішої архітектури. В основному плануються будинки від 4-х до 6-ти поверхів. Лише декілька споруд сягатимуть 9-ти поверхів. За новітніми тенденціями висотні будинки нині не в моді, але за словами архітектора Андрія Бєляєва, оскільки мікрорайон буде продовженням вже наявної вулиці Студентської, то вписуватися в інтер'єр треба було гармонійно і красиво. Тому в плануванні мікрорайону передбачений плавний перехід від висотних будинків до 6-и та 4-х поверхових.

pic

"Форум майбутнього" тривав три години був насиченим і дуже цікавим, особливо в інформаційному плані. В захваті також лишилися і учасники форуму.

pic

pic

"Спікер Андрій Бєляєв з міста Львів розповів про найкращі практики ефективного містобудування. Я б сказала ділився інструментами як творити місто з людьми для людей! Принцип "моя хата з краю"...вже давно не працює. Спілкуватися, підтримувати один одного у починаннях, надихати на нові проекти, співпрацювати, разом боротися за якість середовища яке нас оточує, разом втілювати мрії в реальність. І мені задається останній меседж про те, що "допомагати одне одному ставати Багатшими" не тільки фінансово, - найголовніша суть сьогоднішніх процесів! Коли ти відчуватимеш відповідальність за ширший простір, ніж твоя квартира, тоді буде все добре", - ділиться своїми враження Вікторія Власюк.

Рівнянка Олександра Макогон також поділилася своїми думками про форум: "Мені сподобалось те, що архітектори продумали до дрібниць проект мікрорайону "Басів схил" - є громадський простір, де сусіди можуть спілкуватись, проводити вільний час, де дитячий майданчик не є головним атрибутом для відпочинку, є ще зони для дорослих, багато місць для сидіння та спілкування. Є закрита зона від автомобілів, їх просто там нема, тому що продумана підземна парковка. Для мене це великий плюс. Важливо, що спальні достатньо просторі, а не чуланчики з вікном як це будували колись. Вітальня разом із кухнею це чудово - жінка нарешті може спілкуватися із "світом", а не проводити час у закритому просторі. Сам форум сподобався цікавими розповідями як в інших розвинутих країнах ішли до концепції міста для людей".

pic

pic

Даний підхід громадської ініціативи «Форум майбутнього» та спонсора заходу компанії «Fine City Development» проводити такі форуми це вже є величезним досягненням для міста і завоюванням великого кредиту довіри від рівнян. Хочеться побажати ще більшого революційного прориву в створенні нового мікрорайну ну і звичайно приємних і доступних цін на житло, адже жити там - це вже мрія.

І звичайно для усіх, хто не зміг потрапити на форум, але хоче дізнатися більше інформації, компанія "Fine City Development" запрошує рівнян до Центру продажу квартир за адресою: м. Рівне , Драгоманова,1. Саме тут усі охочі зможуть отримати повну інформацію про житло своєї мрії та вичерпну консультацію фахівців