Відновити знищений природний ландшафт і зелені насадження на ділянці у парку на пагорбі Слави хочуть у Рівному за кошти громадського бюджету.

Проект щодо цього подав на конкурс фінансування журналіст і активіст Олександр Мельничук. Для реалізації ініціативи потрібно майже 424 тисячі гривень.

“Внаслідок незаконного будівництва був знищений парковий ландшафт (виритий котлован) та знищені зелені насадження на ділянці парку Пагорб Слави площею 0,68 га. Мешканці міста втратили частину рекреаційної зони, що була популярним місцем відпочинку. Проект передбачає усунення наслідків спроби незаконної забудови (засипання розритого котловану), відновлення природного ландшафту й зелених насаджень паркової території (висадка дерев), прокладення пішохідних доріжок протяжністю 300 метрів (150 см. шириною) та вставлення впродовж них нових лавочок. Парк Пагорб Слави є одним з найбільш популярних місць відпочинку мешканців Рівного, зокрема жителів прилеглих багатоповерхівок, і єдиним парком в районі Автовокзалу. Відновлення цілісності парку на Пагорбі Слави сприятиме розвитку рекреаційного потенціалу міста та стане хорошим місцем відпочинку для рівнян та гостей міста,” - зазначається в описі проекту.

Нагадаємо, цьогоріч рівняни вперше мали можливість подати свої ініціативи на конкурс проектів, які фінансуватимуться за громадським бюджетом. Усього подали 45 проектів (17 великих та 28 малих). Це, зокрема, проекти змін у галузях комунального господарства, дорожнього господарства, транспорту, охорони здоров’я, енергозбереження, освіти, культури і туризму та спорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Громадський бюджет: центральний парк Рівного пропонують освітити за допомогою сонячних батарей

Громадський бюджет: майже мільйон на “розумні зупинки” пропонують виділити в Рівному

Громадський бюджет: у Рівному пропонують облаштувати екопарковку

Громадський бюджет: у Рівному може з'явитися "Поліклініка без черг"

Громадський бюджет: у центрі Рівного можуть встановити антивандальні меблі з можливістю підзарядки гаджетів

Громадський бюджет: чи будуть у Рівному окремо вивозити харчові відходи?

Громадський бюджет: у Рівному хочуть облаштувати публічний простір за 1 мільйон 245 тисяч гривень

Громадський бюджет: у Рівному пішохідні переходи пропонують освітити за допомогою сонячних батарей

Громадський бюджет: від мамонтів до Рівного за 820 тисяч гривень із бюджету?

Громадський бюджет: рівненських педагогів хочуть навчати новітнім методам роботи з особливостями дітьми

Які ще проекти подані на реалізацію за громадським бюджетом — читайте у наших подальших матеріалах.