Здолбунівський районний суд підтримав позицію прокуратури та, розглянувши обвинувальний акт стосовно двох жителів Рівненської області, визнав їх винними у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачене ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження групою осіб, що спричинило смерть потерпілого).

У ході досудового та судового слідства спільники своєї провини не визнали. Проте на підтвердження вини останніх прокурор надав суду та обґрунтував переконливі і беззаперечні докази.

Так, доведено, що у вересні 2015 року чоловіки, перебуваючи у помешканні в м.Здолбунові, де проживав їх товариш, після розпивання спиртних напоїв, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, умисно нанесли останньому близько 11 ударів в область голови та тулуба. Били потерпілого кулаками, ногами і дерев’яною палицею. Від завданих тілесних ушкоджень той помер за декілька годин.

Публічне обвинувачення підтримували у суді працівники Здолбунівської місцевої прокуратури.

При призначенні покарання суд врахував ще й ті обставини, що чоловіки вже притягалися раніше до кримінальної відповідальності та на час вчинення злочину один із них відбував покарання умовно з іспитовим строком.

Згідно із вироком Здолбунівського районного суду за вчинення тяжкого злочину чоловікам призначено покарання у виді позбавлення волі: одному із обвинувачених – 7 років, іншому – 7 років і 6 місяців.

Слід зазначити, що обвинувальний вирок суду ще не набрав законної сили, учасники судового провадження мають право його оскаржити в апеляційному порядку в передбачений законом термін.

Про це повідомоляє прес-служба Здолбунівської місцевої прокуратури Рівне нської області .