Нагадаємо, його звільнили з посади завідувача планової хірургії обласної дитячої лікарні ще у листопаді минулого року. Медика звинувачують у ((http://www.rivne1.tv/news/56401)(смерті 5-річного хлопчика Миколи Антонюка)), який згорів за 4 години на лікарняному ліжку. Минув майже рік від дати загибелі хлопчика, а суд й досі не назвав винного.

Натомість, обвинувачуваний не вбачає своєї помилки. Ба більше, хоче продовжити лікарську діяльність, а також отримати компенсацію за вимушений прогул. Костянтин Думановський подав позов до суду, на самих же засіданнях його не буває.

Не з'явився він і сьогодні на черговому розгляді справи, де допитували свідків-медиків про роботу лікаря, а саме причетність до смерті хлопчика і чи дійсно лікар вжив всіх заходів для покращення стану здоров'я Миколки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Навіть за умови надання якісної медичної допомоги" життя 5-річного Миколки не зберегли б? [ВІДЕО]

Хлопчику зробили рентген і клізму, згодом ввели но-шпу, розповідає медична сестра. Інша медестра помітила у хлопчика висипку. Чи взяв це лікар до уваги - невідомо. Натомість, інші медичні фахівці помітили порушення в організації роботи медика. Такі свідчення викликали невдоволення у батька звинуваченого лікаря. Він, до речі, сам тривалий час очолював обласну дитячу лікарню. Засідання суду завершили. Наступних свідків слухатимуть 16 листопада.

Більше дивіться завтра у "Новинах Рівного".