(*Традиція кидати гроші у фонтан існує вже багато століть. Деякі історики пов'язують її з монетою Харону за перевіз душ у світ тіней. У даній традиції є свої цікаві ритуали. *)

У різних країнах світу традиція кидати монетку у фонтан має свої особливості. Розглянемо деякі з них.

Наприклад, в римський фонтан Треві потрібно кидати монетку правою рукою через ліве плече, повернувшись до фонтану спиною. Щодня там виявляється дрібних грошей приблизно на 3000 євро. Ці кошти йдуть на благодійність.

У Міннесоті некомерційні організації можуть претендувати на частину коштів з $ 24 000, які щорічно витягають з фонтанів.

Також на благодійність йдуть гроші з фонтанів Діснейленду і Лас-Вегаса.

У багатьох країнах монетку кидають у фонтан чи водойму, щоб ще раз повернутися в дане місце. Насправді це теж елемент похоронного обряду угро-фінських племен. Монетка для них означала пропуск в світ мертвих. Цю традицію частково перейняли слов'яни: у багатьох похованнях зустрічаються монети різних країн і правителів.

Існує легенда про традицію кидати монетку у водойму.

Один король в пошуках місця для нової столиці довго бродив по світу і ніяк не міг знайти місця, яке б йому сподобалося. Тоді він у гніві викинув вночі золоті монети в річку.

Але через багато років король став бідним і згадав про ці монети, і відправився в те місце. Монети він знайшов, а коли озирнувся навколо, то зрозумів, що тут буде місто! На ці гроші він збудував палац.

Звідси пішло, що якщо ти кидаєш монетку в воду, ти обов'язково повернешся на це місце.