Як зберігати моркву на зиму, щоб вона довго не в'яла, не гнила, не псувалася, а залишалася соковитою, начебто щойно з грядки?

Як зберігати моркву в погребі взимку?

У погребі моркву можна зберігати в піску, сосновій тирсі, цибулинні, попелі, торфі від 8 до 12 місяців. Також часто практикується зберігання в поліетиленових мішках, емальованому посуді.

Важливо, щоб температура в приміщенні становила приблизно +10 - + 12°С і вологість повітря 90-95%. Погреб не має перемерзати і сиріти.

У підготовлений сухий і чистий ящик насип шар наповнювача, зверху на ньому розташуй шар моркви, щоб вона не стикалася між собою, і знову загорни її сухою сумішшю. Таким чином заповни ящик коренеплодами. До речі, пісок у цьому випадку можна використовувати як сухий, так і вологий.

Склади моркву у великий поліетиленовий мішок, але не зав'язуй його, а залиш відкритим. Так у ньому буде підтримуватися необхідна вологість. А виділений в процесі зберігання моркви вуглекислий газ запобіжить розвитку хвороб.



зберігання моркви взимку

Як правильно зберігати моркву в квартирі?

При відсутності підвалу або льоху моркву можна зберігати до 6 місяців на заскленому балконі. Підготовлену моркву склади в ящик або кошик і вкутай чимось щільним, наприклад, старою ковдрою.

Невеликі об'єми овочів можна до 2 місяців зберігати в холодильнику. Для цього ретельно вимиту моркву розклади у поліетиленові пакети і відправ у відділення для овочів.

Надійний спосіб зберігання моркви на зиму - в морозильній камері. Для цього моркву слід натерти на тертці, скласти в контейнери або поліетиленові пакети і відправити в морозилку. Зберігається вона до 12 місяців.

Джерело