Семеро жителів Рівненщини звернулись до поліції. На небезпечні знахідки часів Другої світової війни житель Корецького району натрапив під час виконання земляних робіт, а мешканець Острожчини — ремонтуючи підсобне приміщення.

46-річний житель села Ганнівка Корецького району під час копання погреба на території власного господарства натрапив на ствол до нарізної зброї невідомого походження та автомат часів Другої світової війни, схожий на зброю марки «Schmeisser».

Два штик-ножі та один штик часів війни виявив і 35-річний радилівчанин під час збирання грибів у лісовому масиві неподалік села Немирівка. А 43-річний житель села Межиріч здав до поліції десять патронів калібру 7,9 мм часів Другої Світової, які він знайшов під час проведення ремонтних робіт в підсобному приміщенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Рівне нщині рили траншею і знайшли гранату [ВІДЕО]

Троє мешканців із Рівне нського та Володимирецького районів видали поліцейським газові пістолети для подальшого знищення, а березнівчанин — власну зареєстровану мисливську гладкоствольну рушницю марки, у зв’язку з технічною несправністю і відсутністю потреби в ній.

Нагадуємо, що громадяни, які добровільно звернуться до поліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються ними незаконно, згідно з вимогами статті 263 Кримінального кодексу України звільняються від кримінальної відповідальності.

Із питань добровільної здачі зброї необхідно звертатись в служби дозвільної системи поліції. Контактний номер телефону: (0362) 67-94-40.

Про це інформує відділ комунікації поліції Рівне нської області