У Дубенському районі на Рівненщині вже неодноразово говорили та думали про децентралізацію, та про створення ОТГ. Це один з найбільш нестабільних районів – щодо своїх бажань в питанні об’єднання громад. Нині консультанти з питань децентралізації проекту Пульс АМУ завітали в місто Дубно, аби нарешті з’ясувати – як виглядатиме Дубенська міська громада, хто увійде до її складу, і власне - коли це відбудеться.

У Дубно розмірковували про майбутню об’єднану громаду

Водночас в рамках проведення «Децентралізаційного марафону» - фахівці розповіли присутнім про нові законодавчі акти, які стосуються ОТГ, про субвенції на які можуть розраховувати громади, нагадали про повноваження та видатки.

В результаті обговорень міський голова Дубна Василь Антонюк повідомив – "Ми готові до об’єднання, пропонуємо усім навколишнім селам такий союз, але люди вагаються і хочуть самостійності, тому на наші пропозиції реагують відмовою. Нині ми зупинились на форматі приєднання до Дубна двох сільських рад – Малосадівської та Іваннівської".

Фахівці переконані - Дубенська міська громада є спроможною, має чималі перспективи розвитку, тож її створення очікують вже у наступному 2017 році, повідомляє проект ПУЛЬС, Рівне нського відділення АМУ

pic

pic