За незаконний видобуток бурштину-сирцю 22-річний чоловік понесе кримінальну відповідальність, повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області.

Учора, 21 жовтня, о пів на шосту вечора правоохоронці під час відпрацювання поблизу Клесова викрили чоловіка, який займався незаконним промислом. Тепер він нестиме кримінальну відповідальність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Рівному "бурштинщик" вдарив патрульного [ВІДЕО]

Співробітники Сарненського відділу поліції спільно з приданими силами саме здійснювали відпрацювання щодо незаконного видобутку бурштину-сирцю, коли на полі в урочищі «Мохи» затримали 22-річного жителя села Люхча, який за допомогою мотопомпи кустарного виробництва видобував «сонячне» каміння.



pic

pic

Правоохоронці під час огляду його автомобіля «Volkswagen Transporter T4» виявили та вилучили водозабірний шланг, пожежний рукав, три металеві палиці, а також декілька камінців бурштину.



pic

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 240 Кримінального кодексу України, інформує відділ комунікації поліції Рівне нської області