Муніципальній поліції у Рівному бути. Наразі проект рішення створення такого управління проходить обговорення під час засідань постійних комісій. Передбачається, що проект рішення щодо цього депутати розглянуть вже під час наступного засідання сесії у листопаді.

Підтримують створення муніципальної поліції частина депутатів міськради та представники патрульної поліції.

Так, за словами заступника начальника управління патрульної поліції Руслана Жука, наразі у Рівному вистачає проблем у сфері благоустрою.

- Сил патрульних для вирішенння цих порушень просто не вистачає. У сусідньому Луцьку управління починало діяти з 25 працівників, нині їх кількість збільшили. Ми пропонуємо стартувати з такої ж кількості, - каже патрульний.

У свою чергу депутат міськради Святослав Євтушенко додав, що у Луцьку управління муніципальної поліції діє вже впродовж кількох років.

- За цей час у місті вдалося частково вирішити чимало проблем з благоустроєм, у той час як в Рівному цими питаннями займатися фактично нікому. Тому створення управління муніципальної поліції для міста актуальне. Як показує практика міст, де працюють муніципали, кількість порушень зменшується, а також вдається вирішити проблеми зі стихійною вуличною торгівлею, незаконно встановленими спорудами, гаражами-черепашками тощо, - вважає депутат.

Відтак, члени постійної комісії з питань міського господарства питання створення управління муніципальної поліції підтримали.

Нагадаємо, раніше підтримали, запропонований проект рішення, й члени транспортної комісії Рівне нської міськради.

Остаточне ж рішення щодо цього депутати приймуть вже під час засідання сесії. Швидше за все це питання буде винесено на розгляд вже наступної сесії міськради, адже проект рішення був оприлюднений цього тижня.