Ще одна міська рада може з'явитися у Рівному. 90 тисяч гривень може отримати проект секретаря Рівненської міськради Сергія Паладійчука за громадським бюджетом, який підтримали члени координаційного комітету та допустили до голосування.

«Проект передбачає проведення в вищих навчальних закладах Рівного виборів 42 молодих людей 3-5 курсів, для того, щоб в подальшому утворити постійно діючий молодіжний орган, який буде моделювати роботу Рівне нської міської ради, виступати з молодіжними ініціативами, реалізовувати молодіжні громадські проекти, виступати як комунікатор між молоддю та виконавчими органами Рівне нської міської ради, допомагати депутатам працювати на округах, тощо. Планується, що даний проект стане базовим для підготовки молодих лідерів для міста Рівного та виконавчих органів Рівне нської міської ради», - йдеться в описі ініціативи.

Окрім того, члени координаційного комітету допустили до голосування і проект помічника секретаря міськради Марії Димухамедової.

Нагадаємо, Сергій Паладійчук є депутатом і секретарем Рівне нської міськради. Як міський обранець і представник громадськості він скористався можливістю подати свій проект на фінансування за громадським бюджетом. Щоправда, зважаючи на те, що до координаційного комітету, який розглядатиме ініціативи, подані на конкурс, входять представники управлінь виконавчого комітету міськради. Тому деякі активісти, які подали свої проекти, припускають, що це може вплинути на «просування» проекту і поставити його в нерівні умови з іншими учасниками. У той час, як інші ініціативи можуть бути недопущені до голосування, що стартує 5 листопада.

Цьогоріч рівняни вперше мали можливість подати свої ініціативи на конкурс проектів, які фінансуватимуться за громадським бюджетом. Усього подали 45 проектів (17 великих та 28 малих). Це, зокрема, проекти змін у галузях комунального господарства, дорожнього господарства, транспорту, охорони здоров’я, енергозбереження, освіти, культури і туризму та спорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У центрі Рівного можуть встановити вуличні меблі

У Рівному може з'явитися перша екопарковка

Рівняни можуть проголосувати за освітлення центрального парку за допомогою сонячних батарей