За зняття встановлених заборон молодший інспектор слідчого ізолятора вимагав одну тисячу двісті гривень та сучасний мобільний телефон. Затримали його оперативники Управління захисту економіки Нацполіції, слідчі прокуратури та працівники пенітенціарної служби під час несення служби.

Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) у Рівне нській області ДЗЕ Нацполіції викрили у корупційній діяльності посадовця Рівне нського слідчого ізолятора. Працівник відділу режиму та охорони пенітенціарної установи за певні "подарунки" дозволяв проносити для засуджених заборонені предмети. Зокрема мобільні телефони.

Слідчі обласної прокуратури відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. В рамках проведення слідчо-оперативних заходів оперативники УЗЕ встановили, що 30-річний працівник Рівне нського слідчого ізолятора за зняття встановлених заборон вимагає від громадянина хабар – оду тисячу двісті гривень та мобільний телефон відомого світового бренду.

Правоохоронці задокументували отримання ним першої частини неправомірної вигоди - коштів. Сьогодні, 26 жовтня, поблизу СІЗО його затримали оперативники Управління захисту економіки у Рівне нській області ДЗЕ Нацполіції, слідчі обласної прокуратури та працівники Державної пенітенціарної служби. Інспектор відділу одержав другу частину хабара – «Айфон».

На даний час перевіряється причетність інших працівників слідчого ізолятора до вчинення даного правопорушення, а також інші факти злочинної діяльності затриманого.

Тепер працівник СІЗО сам може опинитися за ґратами. За вимагання та одержання неправомірної вигоди йому загрожує від 5-ти до 10-ти років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Про це повідомляє департамент захисту економіки Національної поліції України.