З 2014 року в Рівненському центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості силами слухачів Олександрійського та Гощанського навчальних відділень виготовлено понад 30 пічок-«буржуйок» для бійців АТО.

Представники РЦПТО ДСЗ кажуть, що про потреби наших воїнів на Сході України дізнавалися від своїх слухачів та демобілізованих учасників АТО, котрі прибували на ротацію. Крім того, про необхідність у засобах для обігріву в зоні проведення АТО повідомляли представники волонтерських організацій БО «Дзвони надії», БО «Добровільна перемога Рівне », ГО «Гроза Рівне нщини», ГО «Громадський актив Рівне нщини», ГО «Допомога армії Рівне – ДАР»

«Окрім допомоги у працевлаштуванні служба зайнятості навчає усіх бажаючих новим професіям у тому числі й робітничим. Тож коли у Рівне нському ЦПТО почули про потребу у засобах для обігріву в зоні АТО викладачі та слухачі – майбутні електрозварники, токарі та автослюсарі сприйняли це як можливість використати навчальний процес із користю. Схеми та зразки «буржуйок» надали волонтери та керівництво Рівне нського полігону», – розповів директор Рівне нської обласної служби зайнятості Іван Ткачук.

Для виготовлення «буржуйок» використовувались старі газові балони та метал, який приносили небайдужі громадяни, слухачі та викладачі РЦПТО. Щодо форм, розмірів, матеріалу і кількості консультувалися безпосередньо з демобілізованими солдатами.

Вже готові польові пічки передавались 53-ій механізованій бригаді, в якій служив і представник РЦПТО ДСЗ – Іван Яковець. Зазначимо, що Державна служба зайнятості всіляко допомагає військовим не лише в період служби, а й після демобілізації. Так, зусиллями Рівне нської обласної служби зайнятості з початку військових дій на Сході було працевлаштовано 500 демобілізованих учасників АТО (у січні-вересні 2016 р. – 359 осіб). Також у цьому році 100 учасників АТО були прийняті на військову службу за контрактом. Повідомляє Рівне нський обласний центр зайнятості