Постане перед судом шахрай, який за допомогою фальшивої смс видурив у громадянина планшет вартістю майже 5 тис грн.

Аферист зателефонував своїй жертві – жителю міста Рівного влітку цього року та під приводом придбання планшету увійшов до нього в довіру. Вже згодом на абонентський номер останнього надійшло смс-повідомлення від банку про надходження 4800 грн на рахунок, і продавець, як було домовлено раніше, сам відправив покупцю планшет за допомогою таксі. Проте пізніше виявилося, що гроші на рахунок не надійшли, а банківське підтвердження про сплату було фальшивим. Досудовим розслідуванням, що його проводили слідчі Рівне нського районного відділення поліції за процесуального керівництва Рівне нської місцевої прокуратури, встановлено особу шахрая. Ним виявився 25-річний житель Рівне нського району.

За погодженням з прокуратурою останньому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачене ч.1 ст.190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману). На даний час досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Рівне нською місцевою прокуратурою затверджено обвинувальний акт стосовно особи та його скеровано до суду для розгляду по суті.

Додатково: українці все частіше стають жертвами крадіжок через фальшиві смс-повідомлення шахраїв, тому рекомендації задля уникнення подібних неприємних фактів залишаються загальними: бути обачними та ретельно перевіряти будь-які підтвердження про сплату. Про відомі факти шахрайства обов’язково слід повідомляти правоохоронні органи.

За матеріалами Рівне нської місцевої прокуратури