Уже 31 жовтня світ святкуватиме Хелловін - ((http://rivne1.tv/news/55916)(наймістичніше свято року)). Журналісти ((http://rivne1.tv/)(Rivne1.tv)) підготували для вас декілька простих порад, як зробити гарбузову ніч такою, щоб запам'яталась на рік вперед.

Найгучніше Хелловін відзначається у США, Канаді, Ірландії та Великій Британії. Не будучи державним святом, за популярністю Хеловін поступається лише Різдву. В Україні набуває поширення після здобуття незалежності.

Слово походить від англійського Hallowe'en — скорочення виразу All Hallow's Eve — надвечір'я (переддень) Дня всіх святих, яке своєю чергою розшифровується як All Hallowed Souls Eve — дослівно: Надвечір'я Всіх Святих Душ.

Цьогоріч Хелловін припадає на понеділок, тож у рівнян ще є цілі вихідні аби підготуватись до свята.

Перше, з чого варто почати святкувати Хелловін, - це знайти собі наповторний костюм. Це може бути одяг супергероя, відьми, зомбі, принцески - будь-який міфічний образ підійде. Якщо не хочете сильно старатись, то правильно розмальованого обличчя вистачить. Обмотатись білим простирадлом - це теж костюм. Дівчата до всього попередньо можуть придумати цікаву зачіску та манікюр.



pic

pic

pic

Щоб створити атмосферу свята вдома, потрібні відповідні прикраси. Можна вирізати з чорного паперу кажанів, обмазати стіни червоною фарбою, штучні миші, павуки та скелети теж не будуть зайвими. Обов'язковий атрибут свята - це ліхтар Джек. Його вирізають зазвичай з гарбуза. Як це робити красиво, та не зіпсувати вагон гарбузів, можна подивитись в Інтернеті.



pic

pic

pic

Годувати гостей можна стравами, які приурочені спеціально для Хелловіну. Яблука в карамелі, страви з гарбузів, піца з дивними обличчями - стануть прикрасою столу. Можна у страви "напихати" багато цікавого. До прикладу в Ірландії донині випікають (або купують) Бармбрек, легкий плодовий пиріг, у який закладають горох, дерев'яну тріску, шматок тканини, монету та кільце. Предмет, що попався пророкував майбутнє: горох — не чекати швидкого весілля, тріска — неприємності в сімейному житті, шматок тканини — бідність, монета — багатство, кільце — швидке весілля.



pic

pic

pic

Тож не прогавте Відьомську ніч і святкуйте її правильно.