Зважаючи на прогнози синоптиків про складні погодні умови на території області, правоохоронці закликають водіїв, пішоходів бути особливо обережними та уважними на вулицях і автошляхах Рівненщини.

Працівники поліції наголошують водіям транспортних засобів на необхідності заміни літньої шини на зимову та під час керування проявляти уважність та обережність, чітко дотримуватися вимог Правил дорожнього руху, обирати безпечну швидкість та дистанцію руху, уникати різкого гальмування та маневрування транспортним засобом.

Також водіям варто звернути увагу на ефективність роботи гальмівної системи, функціонування зовнішніх освітлювальних приладів, елементів очищення та обігріву вікон вашого автомобіля.

Варто бути обережними і пішоходам. Пам’ятайте, що за складних погодних умов спостерігається ускладнення руху. Переходьте дорогу лише у встановлених місцях. Будьте особливо уважними у вечірню та нічну пори доби. Не з’являйтеся раптово на проїзній частині дороги. За можливості, виділіть себе світлоповертаючими елементами!

Правоохоронці звертаються до усіх учасників дорожнього руху, у разі закриття або обмеження дорожнього руху в періоди різкого погіршення погодних умов, із розумінням віднестися до таких вимушених заходів та відповідно до знаків обирати інший шлях для маневру.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.