Соя має безліч корисних властивостей, про які добре відомо. Адже з плодів можна зробити засоби, що мають загальнозміцнюючу, імуностимулюючу, регенеративну та протизапальну дію. Тож, якщо регулярно вживати сою, можна зменшити вміст поганого холестерину в крові, нормалізувати артеріальний тиск, поліпшити мозкові функцій і навіть добитись пригнічення росту пухлин.

Ось кілька порад, які допоможуть без особливих затрат сили та коштів покращити стан свого здоров'я.

— Якщо маєте недокрів'я, або ж відчуваєте перевтому, потрібно пройти терапію настоєм. Для цього треба заварити 20 грамів плодів сої в воді, що щойно закипіла - води треба одна склянка(200 мл). дайте настоятись протягом години, а потім пийте по 30 мл профільтрованого напою. Вживати можна кілька разів на день, протягом двох тижнів.

— При гастриті, виразковій хворобі шлунка та дванадцятипалої кишки підійде терапія соєвим молоком. Треба засипати зерна в блендер і додати води, щоб та покрила рівень плодів. Зерна треба ретельно перемолоти, щоб вийшла біля піниста рідина. ЇЇ потрібно перелити в кастрюлю, закип'ятити після чого поварити протягом 15-20 хвилин. Після охолодження засобу його треба процідити і можна вживати. Доза - 50 мл двічі на день.

— З сої можна приготувати засіб, що сприяє очищенню організму від радіоактивних речовин. Для цього сою треба варити щодня і вживати по одній столовій ложці. І так - впродовж півмісяця.

— Соєве молоко допоможе зняти симптоматику клімаксу. По 30 мл препарату треба приймати тричі на день протягом двох місяців.