Колекція тролейбусних білетиків, лайф-хаки як харчуватись смачно та безкоштовно і найголовніше, який неприємний сюрприз чекав у кінці першого тижня експерименту на студентку другого курсу читайте далі.

Тиждень життя лише на стипендію розпочався, напевно, не так як з матеріальних проблем, а як з жартів друзів, що намагались допомогти мені, як кажуть вони самі: "не вмерти з голоду".



pic

pic

Нагадаю, що за умовами експерименту я мала б витрачати кожного дня близько 27 гривень, щоб вкластись у свій місячний бюджет - 816,75 грн..

Першого дня я витратила 38.20 грн.: на їжу і транспорт, до того ж я відвідала театр. Я попереджала, що не буду себе занадто обмежувати, тому похід до театру, що обійшовся мені у 25 грн. - не судіть строго, бо вистава була того варта.

Наступні дні не відрізнялись між собою - все було буденно: поїздки у тролейбусі ( тепер я можу колекціонувати білетики), деколи я навіть економила і на цьому, тому ходила пішки. Купувати обід в студентській їдальні була змушена, оскільки була в університеті зранку і майже до вечора. На нього я витрачала в середньому 9-10 грн. (це запечена картопля та салат).



pic

Оскільки я навчаюсь у Луцьку, а зараз погода стає все холоднішою - на вихідних їздила в Рівне за теплішим одягом. На дорогу витратила майже 49 гривень, хоч зазвичай витрачаю більше, приблизно 90 грн.. Цього ж разу я їздила електричкою та маршруткою.

У першу половину тижня мені вдалося харчуватись безкоштовно. Цікаво як? Ні, я не стояла у переході і не просила їсти. Все дуже просто - відвідувала заходи, на яких була моя улюблена частина, що називається кава-брейк. Саме там, я могла смачно та ситно покуштувати кави і печива, мені цього достатньо, щоб підзарядитись.



pic

З понеділка я вирішила не знущатись над собою і своїм шлунком, купила свою улюблену кашу - рис, яку я можу їсти і вдень і вночі, і з гарніром, і без нього. Крім того заплатила за Інтернет, тому мої витрати за день становили 68 грн.. І знову я перебільшила свій ліміт більше ніж удвічі. Проте наступний день не вийшов таким витратним, всього 11 гривень. А все чому? Бо у мене був рис і одногрупниця пригостила смачним пиріжком із капустою :)

Але ось останній день цього тижня запам'ятається мені надовго. Смачний презент у вигляді пиріжка з капустою виявився неякісним - і весь день я лікувалась, бо отримала харчове отруєння. На щастя, все закінчилось добре, але на ліки я витратила з свого бюджету 17,10 грн. і на просте печиво - 7грн., оскільки нічого іншого я їсти не могла.

Загалом підрахувавши мої витрати за цілий тиждень, ця картина виглядає так:



pic

Нагадаю, що за цей тиждень я мала б витратити 189 гривень, у мене ж вийшло близько 206 гривень. Як бачимо, перший тиждень у мене не вийшло прожити на ту суму, яку я запланувала. Але хочу зазначити, що я себе не обмежувала максимально, просто обирала більш економні варіанти того ж самого транспорту, харчування і розваг. Чи зможу я прожити на 610 гривень до кінця місяця слідкуйте далі.

А як все розпочиналось? Можна прочитати натиснувши ТУТ чи, яку думку мають студенти з інших міст та країн дізнавайтесь прочитавши статтю Чи можливе життя на одну стипендію? [ОПИТУВАННЯ]