За принципової позиції Рівненської місцевої прокуратури судом скасовано незаконний наказ про відрахування дитини-сироти з професійно-технічного училища.

Так, прокуратурою встановлено, що 17-річного учня було відраховано у січні 2016 року з одного із рівненських училищ у зв’язку з неуспішністю. Однак, при цьому заклад освіти, будучи піклувальником неповнолітнього хлопця, не надав можливість останньому усунути недоліки шляхом перездачі екзаменів, чим не виконав свій обов’язок щодо забезпечення права дитини-сироти на здобуття безкоштовної освіти. Крім того, керівництвом навчального закладу про відрахування дитини-сироти не було поінформовано орган опіки і піклування.

Після відрахування дитина втратила стипендіальні виплати та кілька місяців перебувала без фактичного піклування та засобів для існування.

- Рівне нська місцева прокуратура звернулась до Рівне нського міського суду з адміністративним позовом про скасування незаконного наказу керівництва навчального закладу з метою надання дитині можливості поновитись на навчанні в найкоротший термін, – зазначив заступник керівника Рівне нської місцевої прокуратури Максим Горковенко. - Судом позицію прокуратури підтримано та позов задоволено в повному обсязі.

Тепер за втручання прокуратури хлопець–сирота матиме змогу продовжувати навчання шляхом перездачі іспитів, проживати в гуртожитку та отримувати соціальну стипендію.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівне нської області