Пільги, права та соціальні гарантії військовозобов’язаних, військовослужбовців та ветеранів АТО виклали у спеціальній пам’ятці.

Пам’ятку учасникам АТО розробили представники ГО «Юридична Сотня» спільно з фахівцями Міністерства соціальної політики, Держслужби з питань ветеранів війни та учасників АТО, Міністерства оборони та Генерального Штабу Збройних Сил України.

Так, роз’яснення та юридичні аспекти призову, служби за контрактом, трудових прав, грошового забезпечення та порядку ротації військові можуть знайти в зазначеній пам’ятці. Крім того, в ній викладено нюанси медичного забезпечення, надання статусу УБД, інваліда війни, пільг, пенсій, а також наведено корисні контакти.

Додаткову інформацію по кожному питанню можна знайти на сайті ГО «Юридична Сотня» – www.legal100.org.ua або скористатися телефонами гарячих ліній та центрів допомоги, наведених у розділі «Корисні контакти».

Звертаємо увагу на те, що військовослужбовці та члени їх сімей мають право на отримання додаткової допомоги та підтримки з боку органів місцевої влади, військових комісаріатів, органів соціального захисту населення.

Пам'ятка тут.

Повідомляє прес-служба РОДА