Рівень підготовки системи цивільного захисту Рівненщини комісія ДСНС України оцінила як достатній. Адже столичні рятувальники встановили, що фахівці та техніка регіону готові до ліквідації надзвичайних ситуацій.

Про це повідомили представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій на нараді за результатами багатоступеневого командно-штабного навчання служб системи цивільного захисту Рівне нської області.

«Рівне нська обласна адміністрація докладає максимум зусиль для підвищення готовності територіальної системи цивільного захисту до ліквідації надзвичайних ситуацій. Адже головна мета нашої роботи – це захист життя та здоров’я наших людей.

Під час навчань вдалося закріпити і відпрацювати взаємодію між органами управління, спеціалізованими службами, аварійно-рятувальними та комунальними підрозділами щодо ліквідації наслідків НС природного та техногенного характеру. Крім цього, була перевірена робота з евакуації населення під час умовних аварій на РАЕС та хімічно небезпечних об’єктах.

Загалом у навчаннях взяли участь 64 органи управління, а це близько 1200 осіб. Було залучено 194 одиниці спеціальної техніки.

Столичні фахівці позитивно оцінили оперативність реагування на надзвичайні ситуації у містах Дубно та Здолбунові. Крім того, перевіряючі відзначили високу готовність до евакуації керівництва та населення міста Вараш.

Упродовж другого етапу навчань комісія ДСНС України визначала рівень реагування переходу служб Рівне нщини з режиму мирного часу в особливий період.

«Такі відпрацювання особливо актуальні в ракурсі військово-політичної ситуації в країні. Тож у цьому напрямку хочеться відмітити високу підготовку департаменту агропромислового розвитку та управління охорони здоров’я Рівне нської облдержадміністрації. Робота інших служб потребує удосконалення та більшої злагодженості», - зазначив заступник директора Департаменту організації заходів цивільного захисту Державної служби України з надзвичайних ситуацій Василь Скакун.

За результатами навчань, комісією ДСНС України будуть надіслані рекомендації Рівне нській облдержадміністрації щодо удосконалення системи цивільного захисту населення області.