Щоб не тільки на хліб, а ще й на масло і ковбасу вистачало після виходу на пенсію. Адже пенсіонерів стає дедалі більше і в майбутньому коштів із Державного пенсійного фонду на усіх просто не вистачить.

Нині діюча державна пенсійна система не відповідає вимогам сьогодення. Адже за рахунок відрахувань у пенсійний фонд вдається виплати гроші сьогоднішнім пенсіонерам - число яких невпинно росте. А подбати про працююче населення в майбутньому держава навряд чи зможе.

І вже до 2050 року кількість пенсіонерів перевищуватиме число працюючого населення. Тож проблему пенсійного забезпечення вже сьогодні держава частково перекладає на плечі самих людей - впроваджуючи трирівневу пенсійну систему. Два основні напрямки реформи - оптимізація солідарної системи та впровадження загальнообов'язкового державного пенсійного страхування.

Науковці спитали думку щодо пенсійної реформи у жителів Рівне нщини. Більшість готова до зрівняння пенсійного віку жінок і чоловіків, але з урахуванням фаху. Стосовно звільнення після досягнення пенсійного віку у людей теж є певні вимоги.

Якщо пенсійний вік жінок почнуть поступово піднімати вже з наступного року, то накопичувальна система пенсійного страхування поки немає законодавчого підгрунття. Тим часом кошти для накопичення приймають недержавні пенсійні фонди. Вони і є майбутнім резервом пенсійного забезпечення, переконують спеціалісти.