Купуй українське, люби українське, читай українське, бо це твоє. А кого ж українських авторів радять почитати відомі рівнянки — журналіст “Рівне 1” дізнавалася до дня української писемності, який відзначають 9 листопада.

А обрати українську книгу є з чого. Так, у Рівному представниці прекрасної статі не лише красиві, але й розумні та віддають перевагу якісним книгам. Тому підсказали любителям проводити час читаючии чимало варіантів, що ж можна почитати від українісьих авторів. Обрати ж є з чого - від дитячих книжок до романтики і класики. Тому беріть на замітку та читайте з задоволенням :)

В. о. голови Одеської ОДА Соломія Бобровська: “Цензор снів” варто почитати кожному”

pic - З українських книг мені подобається “Цензор снів” Юрія Винничука. У ній розповідається про багатогранну палітру виживання, пристосування, цінності, боротьбу, нонконформізм у непростий період війни, а саме другої половини двадцятого століття. Взагалі, твори Винничука - це якісна українська сучасна література з історією, галицьким присмаком і зухвалістю. Тому, рекомендую перечитати його книги. Також обов'язково варто почитати книги “Маруся” і “Чорний Ворон” Василя Шкляра. Якщо ж говорити про класику, то мені подобаються твори Франка, Коцюбинського, Лесі Українки та Ольги Кобилянської, - каже Соломія Бобровська.

Віце-президент з маркетингу НК "Верес" Анна Радько: “Є українські романи, які варто почитати”

pic - Одна з моїх улюблених українських книг - це “Тигролови” Івана Багряного. Також мені подобається роман "І був ранок, і була ніч..." Петра Угляренка. Це ті романи, які обов'язково варто прочитати. Я постійно багато читаю, часто ділюсь враженнями від книг у соціальних мережаж, завжди з собою маю книгу в сумочці. Сьогодні — не виняток, - розповідає Анна.

Речник патрульної поліції Рівного Оксана Юрченко: “Дитячу книгу “Тореодори з Васюківки” пронесла з собою по життю”

pic - Одна з моїх улюблених українськиз книг — це “Тореодори з Васюківки” Всеволода Нестайка. Він найвідоміший і, як на мене, найдобріший дитячий український письменник. Цю книгу я вже прочитала в дорослому віці. Мама купила її, коли мені було 14 років, адже ми тривалий час проживали за кордоном. З того часу книгу завжди перечитувала, коли не було настрою чи щось траплялося. Так і пронесла її по життю. Зараз вона зачитана до дір, - зазначає Оксана.

Ведуча і журналіст “Рівне 1” Олена Демчук: “Зацікавилася романом-вибухом “№1”

pic - Нещодавно в гостях програми "Тет-а-тет", був відомий журналіст та письменник Остап Дроздов. Надзвичайно цікавий та розумний співрозмовник. Зацікавилася його романом-вибухом "№1" і хочу придбати. За словами самого Остапа, книга про суспільство, покоління та відстоювання власної ідентичності. Прочитаю - обов'язково поділюся враженнями, - додає Олена.

Журналіст Юлія Бублей: “Я зачитувалася книгою “Покров”

pic - Я зачитувалася книгою Люко Дашвар "Покров". Вона дуже легко і трепетно написана. Варто почитати, - ділиться враженнями Юлія.

Керівник відділу новин на "Рівне 1", телеведуча Ірина Ничипорук:

pic - Насправді вже багато років однією з улюблених книжок українських авторів є "Наяда" Мар'яни Юхно. Романтична і гарна історія про натхнення й щастя. А от з іншими авторами сучасної літератури складається не надто. Приглянувся ще "Щоденник моєї секретарки" братів Капранових, поезія Сергія Жадана. А якщо відверто, дуже полюбилися українські переклади іноземних авторів. Тепер вони насправді якісні, а не проведені через онлайн-перекладач =) Читайте українською, і нехай світова література буде ближче ;)

А яких українських авторів порадили б прочитати ви? Діліться — у коментарях.